Projectes

Formació sobre salut sexual i reproductiva

Any d’inici: 2010

Any d’acabament: Continuïtat

Inversió: 23.135,77 € (total projectes Tujereng)

Beneficiaris: Dones de la zona de Tujereng

Cofinançadors:

Formacio salut sexual - Just Solidari

L’objectiu del projecte és la formació sobre educació sexual, assessorament i serveis bàsics de salut sexual i reproductiva, a joves, noies i nois (fins a 30 anys), centrant-nos principalment en tres àmbits:

  1. Prevenció de la MGF (Mutilació Genital Femenina).
  2. Conscienciar sobre la importància de la planificació familiar i potenciar la seva utilització.
  3. Informar del procés d’embaràs i part, emfatitzant la importància d’haver tingut una prèvia i adequada salut, la qual cosa comporta no efectuar la MGF i planificar els embarassos.

Paral·lelament, es pretén dotar als participants de les eines necessàries per promoure la prevenció de la MGF i la planificació familiar en els seus respectius pobles i comunitats.

Aspectes rellevants del 2017

A començaments d’any es fa una avaluació del projecte dut a terme per tècnics gambians i la presentació de la mateixa a Autoritats Sanitàries, el MOH (Ministeri de Salut) i el UNFPA (Fons de Població de les Nacions Unides).

Donada la bona acollida de la tasca feta, s’escull un altre grup de noies i nois per continuar el projecte, es fa un taller sobre salut sexual on s’aborden els següents continguts:

  • Planificació familiar y anticonceptius.
  • Infeccions de transmissió sexual.
  • Anatomia dels òrgans reproductors masculins i femenins.
  • Assessorament y habilitats de comunicació.

També és fa una activitat de sensibilització a la comunitat.

El projecte es va presentar als Premis de la Fundació ANESVAD, va obtenir el tercer premi dins de la categoria Perseverar.

Previsions 2018

El projecte tindrà continuïtat amb una nova direcció. Es preveu escollir un altre grup de noies i nois, amb els quals es faran quatre tallers, a càrrec de la directora del centre i de Glòria Martinez, sòcia de l’entitat i responsable del projecte.

Es continuarà fent el treball de sensibilització a les comunitats.

премиум темы wordpress 3.9