Projectes

Formació sobre salut sexual i reproductiva

Any d’inici: 2010

Any d’acabament: 2017

Inversió: 20.635,77 € (total projectes Tujereng)

Beneficiaris: Dones de la zona de Tujereng

Cofinançadors:

Formacio salut sexual - Just Solidari

L’objectiu d’aquest projecte és la millora en les condicions de l’embaràs, part i post-part, proporcionant serveis integrals de salut sexual i reproductiva a joves desfavorits menors de 25 anys.

La particularitat d’aquest projecte es que està dirigit a un grup mixt, de noies i nois, i la transmissió a la població també es contempla que sigui a la població en general, no només a dones.

Es realitzen tallers de formació sobre el procés d’embaràs, la nutrició materno-infantil i l’atenció durant el part i postpart, alhora que es sensibilitza sobre qüestions de gènere i actituds respecte a la sexualitat. Els participants, una vegada finalitzats els tallers, visiten altres grups i poblacions, per tal de fer una tasca de sensibilització a la comunitat.

La formació és a càrrec de la sòcia de la nostra entitat Glòria Martínez amb la col·laboració del director del  Centre de Salut de Banyaka.

Aspectes rellevants del 2016

Durant el 2016 s’han fet tres tallers a Banyaka Health Center, un d’ells amb la participació de Glòria Martínez i Teresa Mas. Hi han participat 15 joves, tots ells amb educació primària i/o secundària.

Els 15 joves participants, una vegada assolides les informacions impartides als tallers, han fet 3 intervencions a 3 indrets diferents, per transmetre els continguts apresos i fomentar la conscienciació entorn de la Salut Sexual i reproductiva .

1er grup: Població de  Mamuda , al Bantaba principal (reunió pública), per fomentar la conscienciació entorn de la MGF, embaràs i part, utilització de mètodes anticonceptius.

2on grup: Escola Superior de Banyaka,  per a la discussió addicional sobre els serveis de salut reproductiva d’embaràs adolescent en particular i embarassos no desitjats.

3er grup: Comunitat  de Banyaka, al voltant del centre del poble, amb participants de diverses parts del poble; discussió oberta entorn de la Salut Sexual i reproductiva.

La dinàmica dels tallers, l’assistència i la repercussió en la població ha estat bona. S’ha despertat l’interès de les comunitats pel tema de la Salut Sexual, i s’ha ampliat la demanda tant de més tallers, com de visites al Centre de salut de Banyaka, per rebre més informació al respecte.

Propostes per al 2017

Donada la bona acollida, tant dels Tallers com de la difusió a altres comunitats, aquest any s’amplia el projecte, reclutant 15 joves més per crear un altre grup, la qual cosa comporta major difusió i a més comunitats.

премиум темы wordpress 3.9