Projectes

Casa de la mujer

Any d’inici: 1999

Any d’acabament: Continuïtat

Inversió: 67.696,14€

Beneficiaris: Dones de Camoapa

Cofinançadors: Altres ONG, ingressos activitats pròpies

casa mujer

La Casa de la Mujer és una cooperativa de serveis múltiples, que té com a finalitat, oferir suport al creixement personal i l’habilitació laboral de les dones. A nivell institucional, vetllen per l’enfortiment de la cooperativa i pel seu autososteniment. Serveis prioritaris que ofereixen: acolliment personalitzat a dones víctimes de violència o que cerquen informació, activitats per a l’empoderament de les dones, cursos per a la millora dels petits negocis, la elaboració de pa i productes alimentaris per aconseguir recursos i activitats obertes a la comunitat.

Aspectes rellevants del 2017

Compliment d’objectius i enfortiment de la Cooperativa. Per garantir l’atenció directa i portar la comptabilitat, s’ha incorporat una persona a 1/2 jornada. S’ha fet acompanyament a víctimes de violència masclista i ofert suport legal a 290 persones. Per complir amb els requisits legals, han actualitzat la certificació de la Cooperativa per part del MEFCCA (Ministerio de la Economía Familiar, Comunitaria, Cooperativa y Asociativa). Per enfortir la cooperativa, han aconseguit incorporar-hi noves associades.

Millores per a l’autososteniment. Compra d’un quiosc mòbil per a la venda de pa i productes alimentaris; també una cuina per als “cursos” i una -bicibleta- per a la distribució del pa. La “Panaderia Montserrat” ja és sostenible: funciona amb una persona que treballa 8h/dia, amb seguretat social i una ajudant a 1/2 jornada, segons necessitats i un repartidor.

Formació. S’han fet cursos de formació amb Alianzas i amb el MEFCCA, per a les sòcies, les dones del “grup de suport” i estudiants de la UNA (Universitat Nacional Agrària): sobre cooperativisme, comptabilitat, transformació d’aliments, violència sexual, rebosteria i costura.

Compromisos del “grup de suport” i Casa de la Mujer. S’han definit les funcions, els objectius, l’organització i funcionament d’aquest grup de dones, a la Casa de la Mujer. Acorden: oferir-se suport i compartir recursos: formació, emprenedoria, promoure iniciatives, transformació de productes, comercialització, introduir-se en el mercat i empoderament. Aquestes dones provenen de la diagnosi, feta per la Casa de la Mujer l’any 2013 a 542 dones propietàries de petits negocis per al projecte Alianzas. Enguany, s’ha donat un crèdit revolvent a 2 dones per a un negoci de pita i de menjars.

Activitats. Participació a la Fira ramadera HATOFER, la fira del MEFCCA, la fira Agrònoma de Managua, i la fira d’ADM a Santa Lucia: venda de pa, productes alimentaris i artesanals fets per dones. Han participat en el programa radial “Desde la Universidad”. Han organitzat el 8 de Març i el concurs de dibuix per a les escoles del municipi.

Previsions 2018

Es donarà continuïtat

  • Reforçar l’autoestima i la superació personal, l’habilitació laboral a través de cursos de formació i la capacitat organitzativa de les dones, incloent també homes, vetllant la perspectiva de gènere.
  • L’enfortiment de la Cooperativa Casa de la Mujer, com a institució.
  • El seguiment i avaluació dels projectes amb les persones participants.
  • Estratègies de treball basades en l’establiment d’aliances, coordinació i col·laboració amb professionals, organitzacions i grups de suport.

Practicum internacional. A rel del Conveni de SJS amb UAB, una alumna del grau de Pedagogia farà una estada de sis mesos a Camoapa. Participarà en la formació, els tallers i les activitats de la Casa de la Mujer. A nivell comunitari participarà en la “Feria del juego” de Camoapa, “La Jugada” d’Estelí, i en el projecte “Cartes transoceàniques” de l’Esplai de St. Just. També està previst que faci una avaluació del projecte “Beques”.

премиум темы wordpress 3.9