Projectes

Visions

Any d’inici: 2013

Any d’acabament:

Inversió: 5.149,80€

Beneficiaris: Població de Camoapa i zones d’influència

Cofinançadors: Fundació privada Ramon Martí i Bonet i Ministeri de Salut república de Nicaragua (MINSA)

visions

Al 2013 la Fundació Ramon Martí Bonet contra la ceguera (FRMB) i SJS van signar un conveni de col·laboració que al 2014 es va ampliar signant un altre amb el Ministeri de Salut de Nicaragua (MINSA) per iniciar el projecte a Camoapa a la branca mèdica d’oftalmologia.

L’objectiu general és millorar la salut dels pobladors de Camoapa, específicament el relatiu a la visió de nens i adults.

El projecte inclou tres grans eixos a executar de forma progressiva i que s’entrellacen:

  • Obrir una nova clínica oftalmològica dins l’hospital de Camoapa. Al juliol del 2015 va ser inaugurada. SJS va finançar l’adequació física de la clínica i FRMB la va equipar. Des d’aleshores dos dies per setmana, un oftalmòleg del Ministeri de Salut passa consulta. Hi ha gran acceptació de la població i es preveu ampliar a més jornades havent llargues llistes d’espera.
  • Obrir una òptica solidària a Camoapa. No hi ha cap òptica actualment i al 2016 s’ha fet la construcció de l’edifici. Les obres estan finalitzades. Al 2017 es farà l’enviament dels equips, la formació i l’apertura de l’òptica, de forma que la població pugui adquirir ulleres a baix cost, fruit de la coordinació entre Òptics pel Món, Fundació Ramón Martí Bonet (FRMB), SJS i ASODHERMU.
  • Oferir el servei quirúrgic d’oftalmologia a l’hospital de Camoapa. Ja existeix una llarga llista d’espera de pacients. El MINSA i FRMB estan coordinant petites millores a fer al quiròfan que finalitzaran al 2017. Posteriorment seran enviats els equips a Camoapa que permetran, a partir de 2018, fer diferents operacions com cataractes i que realitzaran brigades semestrals de metges catalans de la FRMB, així com personal del MINSA.

SJS ofereix la logística i els contactes institucionals i de la part tècnica i econòmica es fa càrrec la Fundació Ramon Martí Bonet contra la ceguera.

премиум темы wordpress 3.9