Projectes

Banyaka – Formació salut sexual i reproductiva

Any d’inici: 2016

Any d’acabament: Continuïtat

Inversió: 7.949,90 €

Beneficiaris: Dones de la zona de Banyaka

Cofinançadors:

L’objectiu del projecte és la formació sobre educació sexual, assessorament i serveis bàsics de salut sexual i reproductiva, a joves, noies i nois (fins a 30 anys), centrant-nos principalment en tres àmbits:

  1. Prevenció de la MGF (Mutilació Genital Femenina).
  2. Conscienciar sobre la importància de la planificació familiar i potenciar la seva utilització.
  3. Informar del procés d’embaràs i part, emfatitzant la importància d’haver tingut una prèvia i adequada salut, la qual cosa comporta no efectuar la MGF i planificar els embarassos.

Aquest projecte es realitza al Health Center de Banyaka, població de Gàmbia. La seva finalitat és dotar als participants de les eines necessàries per promoure la prevenció de la MGF (Mutilació Genital Femenina) i la planificació familiar en els seus respectius pobles i comunitats.

Aspectes rellevants del 2018

Hi ha hagut un canvi en la direcció del centre, sent la Naffie Jatta la actual directora del centre i la responsable del projecte a territori. És una persona molt eficient i gran comunicadora, i ha pres les regnes del projecte amb moltíssim interès.

S’han fet els quatre tallers previstos

  • Coneixements teòrics sobre anatomia i fisiologia al voltant de la salut sexual i   reproductiva. La MGF. Sensibilització.
  • Planificació familiar i anticoncepció. Malalties de transmissió sexual. Embaràs
  • Taller sobre MGF amb assistents de parts tradicionals.
  • Formació de líders tradicionals, religiosos i influents de la comunitat

El grup de nois i noies que ha participat en el  projecte ha estat molt involucrat i han realitzat quatre tallers de sensibilització a altres poblacions, generant demanda per fer més tallers i poder participar en el projecte.

Això també ha fet que s’incrementin les visites al Health Center de Banyaka en demanda de planificació familiar i d’orientació en les temàtiques que treballem.

 El Ministeri de Salut de Gàmbia organitza entrevistes trimestrals amb els centres de salut de la regió. Es va escollir a Mariatou Jamba, jove participant del projecte per segon any, per fer la tasca de seguiment d’embarassos i de la MGF a les poblacions de l’àrea de Banyaka. Això implica un coneixement i valoració per part del Ministeri del nostre projecte i un reconeixement per la tasca de les noies i nois que hi participen.

Un altre aspecte a destacar és la participació de 5 homes en el taller que es va fer dirigit als líders tradicionals. Ho valorem com una mostra de que cada any hi ha més acceptació del projecte i de que el subjecte de treball, la salut sexual i reproductiva, és important, per part de les persones influents a les comunitats.

Previsions 2019

Es preveu escollir un altre grup de noies i nois amb els quals es faran  quatre tallers, dos d’ells amb la Glòria Martínez, sòcia i responsable del projecte, i es continuaran fent les classes amb el grup, la sensibilització a les comunitats i als líders religiosos i tradicionals.

премиум темы wordpress 3.9