Projectes

Banyaka – Formació salut sexual i reproductiva

Any d’inici: 2016

Any d’acabament: Continuïtat

Inversió: 15.823,51€

Beneficiaris: Dones de la zona de Banyaka

Cofinançadors:

L’objectiu del projecte és la formació sobre educació sexual, assessorament i serveis bàsics de salut sexual i reproductiva, a joves, noies i nois (fins a 30 anys), centrant-nos principalment en tres àmbits:

  1. Prevenció de la MGF (Mutilació Genital Femenina).
  2. Conscienciar sobre la importància de la planificació familiar i potenciar la seva utilització.
  3. Informar del procés d’embaràs i part, emfatitzant la importància d’haver tingut una prèvia i adequada salut, la qual cosa comporta no efectuar la MGF i planificar els embarassos.

Aquest projecte es realitza al Health Center de Banyaka, població de Gàmbia.

La directora del centre, Naffie Jatta, responsable del projecte a territori, s’ha implicat profundament en el projecte, de manera que aquest està tenint un gran èxit entre els habitants de Banyaka i poblacions properes.

Malgrat l’excepcionalitat d’aquest any, degut a la pandèmia de la Covid-19, en que també a Gàmbia hi ha hagut un llarg confinament, el projecte s’ha portat a terme gairebé amb normalitat.

Les activitats, a partir del mes d’agost, s’han vist ralentitzades, però tot i això, les visites al centre de salut per temes de planificació, embaràs i part s’han vist incrementades respecte el 2019.

  • Classes quinzenals: Els 15 joves participants del projecte han assistit amb regularitat a les classes quinzenals.
  • Tallers cap de setmana: S’han dut a terme els quatre tallers previstos.
  • Sensibilitzacions: Aquest any només s’han realitzat dues sensibilitzacions. Hi han assistit un total de 549 persones, el que representa un increment notable respecte de l’any passat. Així mateix, el nombre d’homes participants a les sensibilitzacions ha augmentat considerablement.
  • Planificació familiar: S’han incrementat les visites al servei de planificació familiar, i la implementació dels diversos mètodes anticonceptius, sent 514 dones que han començat a utilitzar-los aquest any. S’han fet 1.055 tests d’embaràs, hi ha hagut 73 parts. (durant el confinament, les dones van deixar d’assistir al Centre de salut per donar a llum).
  • Suport Covid: Es va destinar una partida per a la compra de bidons d’aigua i material higiènic que es va distribuir en els barris més necessitats alhora que es donava informació de les mesures higièniques de prevenció per la COVID.

Previsions 2021

Donat l’increment de l’interès per la temàtica objecte del projecte, es preveu continuar de la mateixa manera, començant a seleccionar 15 joves més per començar aquest 2021, seguint amb la formació, sensibilització a les poblacions i assessorament al consultori de Planificació Familiar.