Informació Sant Just Solidari

Fira Dones Pinoleres

La “Red de Mujeres Pinoleras” va sorgir l’octubre del 2020 com una estratègia contra la desocupació de dones nicaragüenques, refugiades a Costa Rica arran de la crisi sociopolítica de Nicaragua. Va començar sent un bescanvi en què les persones intercanviaven els seus productes, i les trobades mensuals ràpidament es van convertir en una fira pinolera oberta al públic.

Actualment no només fan les fires mensuals, sinó que també tenen espais de formació i creixement integral, tant per créixer personalment com també en les emprenedories per millorar els negocis. Els tallers que reben les integrants de la xarxa són de fotografia, lideratge, empoderament femení i comunicació.

L’eslògan de l’organització és “Resistint amb resiliència”.

Segon aniversari

El passat 17 d’octubre el grup va celebrar el segon aniversari amb la fira número 15 que, com totes les anteriors, es va dur a terme al parc de l’antiga seu de la Fundació Arias per a la Pau, al costat oest de la plaça de la Democràcia de Sant Josep.

La Xarxa està integrada actualment per unes 30 dones i la majoria participa mes a mes a la fira pinolera.

Les participants de la fira ofereixen molts productes amb l’essència nicaragüenca. Aquestes migrants vénen de diferents parts de Nicaragua i això els permet exposar els diferents costums i tradicions. Les opcions a escollir van des d’artesanies com amigurumis, decoracions per a la llar fetes amb materials reciclats, bijuteria, camises sublimades i al·lusives a Nicaragua, com  menjars típics nicaragüencs. També es pot gaudir de música en viu, balls típics, pintures en viu i més.

La propera fira es durà a terme el diumenge 20 de novembre.

(Novembre 2022)