Entitat solidària - Just Solidari
Entitat solidària - Just Solidari
Entitat solidària - Just Solidari
Entitat solidària - Just Solidari

Entitat solidària creada l’any 1995

La ONG SANT JUST SOLIDARI va néixer a partir d’una altra organització creada el 1989 amb motiu de l’Agermanament de Sant Just Desvern amb Camoapa que s’anomenava Comissió Local d’Agermanament. Aquesta última gestionava exclusivament l’Agermanament i, a partir de la incorporació de socis/es amb voluntat de treballar amb altres territoris, l’any 1995 es creà la nostra organització per recollir aquelles iniciatives de solidaritat que volguessin afegir-se.

La tasca principal de SANT JUST SOLIDARI ha estat, i és, la gestió dels projectes de solidaritat en el municipi de Camoapa (Nicaragua) amb el qual estem agermanats. També es va treballar durant anys amb la població del Sàhara refugiada a Argèlia a partir de l’expulsió del seu territori, i a Cuba on s’han fet diferents camps de treball. Durant 10 anys es va estar col·laborant en un projecte al barri de la Palmilla (Màlaga) dins del que s’anomena “quart món”. L’any 2010 es va iniciar un projecte de formació i ocupació amb un centre de dones a Tujereng (Gàmbia).

Les característiques generals dels projectes de SANT JUST SOLIDARI són:

01 La continuïtat

02 L’autososteniment

03 L’existència d’una contrapart amb aportació econòmica o altres

04 La generació de recursos i actituds positives per al desenvolupament

SANT JUST SOLIDARI està constituïda per socis i sòcies que són cridats a reunir-se en Assemblea General un cop l’any com a mínim. Allà s’aproven les qüestions més importants (projectes, pressupostos, etc) i s’escullen deu persones per formar la Junta Directiva que és l’orgue de gestió i que es renova cada dos anys. A la vegada l’Entitat s’estructura en Àrees i Comissions per fer la feina amb efectivitat.

La història de SANT JUST SOLIDARI ha estat de treball coordinat amb l’Ajuntament de Sant Just, el qual participa activament a l’Associació.