Recomanem

En Bici Sense Edat és un programa de voluntariat que vol retornar la capacitat d’anar amb bicicleta i sentir el vent als cabells a persones que ja no poden fer-ho per elles mateixes.

Aquesta senzilla però innovadora activitat és possible gràcies a la utilització d’un tricicle elèctric especialment adaptat, conduït per persones voluntàries i les passejades a l’aire lliure són una oportunitat única per a construir noves relaciones intergeneracionals.

Casa nostra, casa vostra és una campanya que neix d’un gran grup de persones independents que treballen en el món de la comunicació i que, el passat 9 de maig, curiosament el dia d’Europa, van coincidir als camps de refugiats de la frontera de Grècia amb Macedònia fent-hi projectes professionals o de voluntariat.

logo_lafede

Lafede.cat – organitzacions per a la justícia global és una xarxa que promou l’acció col·lectiva de les entitats afiliades. Lafede.cat treballa activament per aconseguir la justícia social i l’eradicació de les desigualtats a tot arreu, a d’altres llocs del món i a casa nostra, mitjançant la cooperació al desenvolupament, la defensa i promoció dels drets humans i el foment de la pau.

Està formada per 116 organitzacions entre les quals hi figura Sant Just solidari.

logo alfabetizacion nicaragua

La Asociación de Educación Popular Carlos Fonseca Amador (AEPCFA) és una ONG nascuda a Nicaragua el 26 de febrer de 1990 amb un objectiu clar: portar a terme un projecte popular d’alfabetització, que partint de l’educació treballa de forma integral la producció, la salut i el medi ambient.

En el blog de l’AEPCFA – Girona es pot trobar informació sobre les activitats d’alfabetització.

logo solidança

Solidança és una associació sense afany de lucre dedicada a la inserció sociolaboral i la formació professionalitzadora de persones en situació de vulnerabilitat social.

Amb aquesta finalitat, l’any 2006, Solidança creà una empresa d’economia social que ofereix serveis en el sector ambiental, concretament, en la gestió i revalorització de determinades fraccions de residus urbans.

Complementàriament, realitza campanyes i accions de sensibilització amb l’objectiu de reduir la generació de residus i millorar la seva reutilització i revalorització.

Vinculos Esteli

Vínculos Estelí neix per donar continuïtat i sostenibilitat a un projecte d’Innovació Educativa iniciat a finals del 2009.

El projecte ha efectuat processos de capacitació i reflexió sobre la pròpia pràctica amb educadores i mestres de centres infantils públics (comunitaris i formals) de la ciutat d’Estelí, a Nicaragua.