Informació Sant Just Solidari

Notícies desembre ’23 EBSE

Finalitza l’any i nosaltres l’acabem feliçes, cansades i orgolluses de la feina feta i els objectius assolits. Ara toca l’aturada de l’activitat de passejades del mes de gener i febrer, però nosaltres no ens aturem!!! Ara és el moment de fer balanç, tancar, justificar i documentar el 2023 i preparar la temporada de 2024, que promet ser màgica. En nom de Sant Just Solidari, GRÀCIES a totes les persones i entitats que fan possible EBSE Sant Just.

Passejades desembre

El desembre és el darrer mes abans de “l’aturada” d’hivern, que fem el mes de gener i febrer. També és un mes especial doncs mirem de fer actitivats relacionades amb el Nadal, consultant el nostre ajuntament quins actes i events hi ha per tal de valorar si és interessant participar-hi amb les nostres usuàries. I així ha estat, hem acabat l’any fent unes passejades i activitats fantàstiques.

Equip de Voluntariat

Acabem l’any amb un equip de voluntariat molt ampli, en el qual una gran part fa un voluntariat de perfil més esporàdic i l’altra, que el fa més regular, és un nucli molt consolidat doncs hi ha membres que continuen en el voluntariat des del 2020, quan vàrem començar l’activitat del projecte regularment. Felicitar-los a tots i a totes!, sense ells, no seria possible.

Equips de Treball / nous projectes

Actualment tenim actius els equips de treball de “Mecànica”, “Call Bici”, “Mediateca”, i “Històries”. Per al 2024 la idea és crear-ne de nous, com per exemple, per a la recerca de suports econòmics pel projecte.

Beneficiàries

Hem passejat amb usuàries de: Residència Hogar Nuestra Señora de Lourdes / Residència Vitalia / Residència CRAL / Residència Quida’m / Sant Joan de Déu Socio Sanitari (Hospital de Dia, Llar Residència i Socio Sanitari) / Centre Ocupacional Asproseat Asproseat / Residència Mas Luhí – APIP-ACAM / Residència La Mallola / persones particulars del nostre municipi.

Actes i Events

  • Encesa llums de Nadal a Cornellà. El desembre el vàrem estrenar  anant el dia 1, conjuntament amb EBSE Cornellà, a l’encesa de les llums de Nadal del seu municipi.
  • Fira de Nadal de Sant Just. El dia 3 vàrem fer diverses visites amb usuàries a la nostra Fira de Nadal, facilitant que usuàries que no tenen possibilitat de desplaçar-se poguessin gaudir-ne.
  • Llums de Nadal a Barcelona. Ens “escapem” un dia per gaudir de les ja clàssiques passejades d’EBSE Barcelona durant el mes de desembre per veure les llums de Nadal del seu municipi. Llegir més…
  • Fira Puríssima a Sant Boi. Anem a la fira de la Pursíssima més antiga de Catalunya. Llegir més…
  • Cantada de Nadales. El dia 16 al Centre Cívic Salvador Espriu l’Associació del Barri Sud va organitzar una cantada de Nadales, i no ens la vàrem perdre.
  • Repartiment postals de Nadal. A tocar de Nadal, el 22 vàrem repartir les felicitacions que els infants de les escoles del municipi realitzen amb tot el seu carinyo per als nostres grans. Una iniciativa de l’Ajuntament en la qual hem tingut el plaer i honor de participar fent de “missatgers” per lliurar aquestes postals.

Col·laboracions (institucions, entitats, empreses…)

Projecte d’Aprenentatge i Servei (APS). Ajuntament de Sant Just i centres de secundària municipi.
L’1 de desembre vàrem fer la formació al grup d’alumnes del Col·legi Madre Sacramento que han triat el nostre projecte per col·laborar solidàriament. Properament  s’incorporaran a realitzar l’activicat d’acompanyament durant les passejades.

Associació En Bici Sense Edat. El passat 11 de desembre En Bici Sense Edat va guanyar el Premi Agenda 2030 a la millor iniciativa impulsada per una ONG en la categoria Acció. Llegir més…

Estadístiques desembre

Passejades programades: 88
Passejades realitzades: 86
Passejades anul·lades: 2

Passatgeres totals: 180
Usuàries grans: 124
Usuàries amb diversitat funcional: 43
Usuàries amb malaltia (mental, degenerativa…): 5
Persones passatgeres acompanyants: 8 (4 cuidadores + 4 familiars)

Dones 63% | Homes 37% | Més gran: 103 anys | Més petita: 10 anys

Dedicació del voluntariat: 196h
Activitat de passejades: 172h
Altres activitats de voluntariat: 24h

Equip voluntariat a 31/12/2023
Conductores = 99
Acompanyants = 2
Total = 101

Podeu consultar més notícies d’EBSE Sant Just al web d’En Bici Sense Edat