Informació Sant Just Solidari

Notícies abril EBSE

PASSEJADES ABRIL

Van començar el 6 d’abril, just després de les vacances de Setmana Santa, amb l’equipament Socio-Sanitari de Sant Joan de Déu ja incorporat al nostre calendari. Tot i que la resposta del voluntariat ha estat molt bona, ens ha quedat algun matí i/o tarda sense servei. Hem de fer campanya per ampliar la nostra família de voluntariat.

COL·LABORACIÓ AMB L’INSTITUT DE SANT JUST

L’experiència està sent un èxit amb el primer grup d’alumnes voluntaris, i el passat 28 d’abril vàrem fer una segona formació als 23 alumnes restants de 4t d’ESO que s’havien apuntat. La idea és que fins a final de curs ens puguin acompanyar a les passejades, com ha fet el primer grup de 20 alumnes.

Ens hem reunit amb Maite Sarasa, professora i coordinadora del projecte de l’assignatura Cultura i Valors, per fer una valoració de la col·laboració, arribant a la conclusió per ambdues parts que ha estat un èxit, que encara hi ha algun aspecte a millorar, que és molta feina de gestió i que val molt la pena involucrar a la gent jove en el projecte, que siguin conscients que a la nostra “avançada” societat del primer món, hi ha moltes persones necessitades de companyia, i/o amb problemes de mobilitat. Hem decidit repetir l’experiència el proper curs.

D’altra banda, hi ha algun alumne que ha decidit quedar-se com a voluntari per acompanyar i, quan tingui els 18 anys poder conduir els vehicles.

NOU VOLUNTARIAT

Ens estem plantejant fer-ne una campanya per a la recerca de noves persones voluntàries, necessitem créixer molt, i segurament durant el mes de maig prepararem les difusions per fer-la. Necessitem suport dels mitjans municipals, potser cunya a Ràdio Desvern i article al Butlletí.

CESSIÓ NOU TRICICLE PER PART DE L’AJUNTAMENT

El 30 de març va sortir de la fàbrica de Dinamarca el nou tricicle comprat per l’ajuntament per cedir-lo al nostre projecte. Ens va arribar el 9 d’abril quedant pendent acabar de muntar i retolar.  El dia 13 el vàrem recollir i ja es va poder estrenar. Ara disposem de dos vehicles amb les millors característiques possibles en quant a seguretat, qualitat i potència.

CONTACTE AMB ELS EQUIPAMENTS

El divendres 9 d’abril ens vàrem reunir amb la residència Vitalia per tal de coordinar-nos per començar a principis de Maig. Van fer consulta als residents/famílies i hi ha 40 persones molt interessades en participar dels passejos. Finalment ens hem coordinat per començar el 12 de maig, hi anirem 3 cops per setmana.

També ho vàrem fer amb la residència Quida’m, que va fent difusió a les famílies per tal de poder començar, així com amb Nuestra Señora de Lourdes, que han decidit esperar més per reprendre les passejades, potser serà a finals de maig principis de juny.

TEST WEB, APP, I NOVES EINES

Per ajudar a coordinar el voluntariat, i al no disposar d’una app (l’Associació treballa en obtenir recursos per fer-la) de moment hem creat una intranet al web de Sant Just Solidari, on el voluntariat pot consultar el calendari actualitzat de les sortides i torns, els mapes i rutes, així com la informació rellevant per fer-ne l’activitat.

ESTADÍSTIQUES ABRIL

Sortides ofertades: –
Sortides realitzades: –
TOTAL passatgers: – (- persones grans + – persones amb alguna D. + – familiars)
Edat passatger més petit: – anys
Edat passatger més gran: – anys
TOTAL voluntàries participants: –
TOTAL hores de passeig: – h

EQUIP VOLUNTARIAT

Conductores: 46
Acompanyants: 10 grups INS
Altres tasques: 4
TOTAL: 50

(Maig 2021)