Informació Sant Just Solidari

Notícies febrer ’22 EBSE

PASSEJADES FEBRER

Normalment els capítols d’En Bici Sense Edat aturen les passejades durant el mes de gener i de febrer, per la climatologia, i aprofiten per realitzar totes les tasques derivades de l’organització de l’activitat.

En el cas de Sant Just vàrem decidir no aturar les passejades, però si reduir-les per mirar de fer-les pel matí, excepte els equipaments que estiguessin interessats en fer-les per la tarda. Així s’ha fet però, aquest mes de febrer, sovint hem hagut d’anul·lar passejades planificades a causa de la situació pandèmica, ja que, amb els protocols actuals, en el moment que en un equipament hi ha una persona que dona positiu en Covid, passa a ser “vermell” i s’anul·len totes les activitats.

PREVISIÓ PASSEJADES MARÇ

La idea d’aquest mes de març és sortir el màxim possible, cada dia les franges de matí i tarda, i els tres tricicles. Però aquest fet depèn de la disponibilitat del nostre voluntariat, i en aquest cas aproximadament un 30% del voluntariat ha comentat que no es pot comprometre cap dia però que estaran atents a quan calgui algú, i/o substitucions. Aquest fet fa que al calendari de març hi hagi alguna franja en què no es pugui sortir per manca de voluntariat, però és normal ja que es tracta d’un voluntariat que es fa quan es pot. Per això és important que, tot i que la família de voluntariat de Sant Just és molt àmplia, l’hem de continuar fent créixer.

FORMACIÓ AL VOLUNTARIAT

El passat divendres 25 de febrer es va realitzar una nova formació pel voluntariat d’En Bici Sense Edat. La part teòrica la va impartir l’Associació, en format virtual, i comuna per a totes les persones interessades en fer el voluntariat als diferents capítols actius a Catalunya: Barcelona, Sant Just, Terrassa, Castelldefels, Granollers…

En el cas de Sant Just, sis noves persones voluntàries s’han sumat a la nostra família. Durant les properes setmanes realitzaran les pràctiques de conducció per tal que es puguin incorporar.

CONTACTE I COL·LABORACIONS AMB EQUIPAMENTS

Amb la millora del temps reprenem les passejades amb la Residència Cral i la Residència Quida’m. La Residència Mas Lluhí per a persones amb diversitat funcional (fundació APIP-ACAM) ens contacta mostrant interès en gaudir dels nostres serveis. Tot i no trobar-se a Sant Just, està a pocs metres del nostre municipi. Des de Sant Just Solidari decidim que es sumi als equipaments a qui donem servei, i hem fet una prova pilot el dia 2 de març on, per la tarda, han fet la passejada dos tricicles amb persones usuàries. La felicitat de les usuàries en experimentar les sensacions del passeig no té preu. Hem acordat, sempre que tinguem voluntariat, anar-hi un cop per setmana en horari de tarda.

CONTACTE I COL·LABORACIONS AMB ENTITATS

El grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Madre Sacramento ens continua acompanyant a les passejades. Hem fet la formació als alumnes de l’INS, i el mes de març començaran a acompanyar-nos.

FLOTA DE VEHICLES

Donada l’experiència del passat any amb les avaries mecàniques, hem fet modificacions en el sistema de canvi dels tricicles, i hem invertit en disposar d’un motor de recanvi així com una roda amb canvi complet. En cas d’avaria podrem tenir una reacció ràpida i no quedar-nos sense vehicle durant setmanes.

ACTES I ESDEVENIMENTS

Durant aquest mes de febrer no hem participat en cap acte.

LA GRAN PEDALADA

Ens estem preparant per l’acte anual de l’Associació a la que pertanyem, En Bici Sense Edat. Es tracta de la 2a edició de La Gran Pedalada que, amb el lema “Avancem juntes contra la soledat no volguda“, es tracta d’una cursa solidària i inclusiva que té com a objectiu visibilitzar l’aïllament i la soledat no desitjada de les persones grans. Els fons recaptats gràcies a la solidaritat col·lectiva es destinaran a projectes que desenvolupa l’entitat. A l’edició del 2021 es van assolir un total de 7.700 km recorreguts de manera colectiva. Aquest any la idea és superar els 8.000 km. Es farà durant el cap de setmana del 12/13 de març

Participar es molt fàcil! Com fer-ho?

  • Inscriu-te a través d’aquest enllaç. Hi ha diverses opcions de col·laboració: “Ja somfamília”, “Avancem Juntes”, ” Passejada contra la soledat”, “Ets molt gran” i donacions que ens permetran oferir major quantitat de passejades i arribar a més persones grans.
  • Descarrega l’app gratuïta Strava i suma’t al club ciclista d’En Bici Sense Edat.
  • Aquell cap de setmana, entre les 10h i les 22h, sortiu a caminar, córrer o en bici. A través de l’app STRAVA sumarem els quilòmetres que farem entre totes!!

COL·LABORACIÓ AMB l’AJUNTAMENT

El departament de mobilitat de l’Ajuntament s’ha reunit amb nosaltres per ajudar-nos a millorar en itineraris, escoltar les nostres necessitats, i ajudar-nos a que l’experiència sigui més segura i amable. Ha estat molt positiu, hi ha molt bona entesa, i continuem amb temes de millora.

AGENDA

12/13 de març. La Gran Pedalada
20 de març. Magic Line Sant Joan de Déu.

ESTADÍSTIQUES FEBRER

Passejades
Passejades realitzades: 82
Passejades anul·lades: 27

Passatgeres TOTALS: 164
Usuàries grans: 75
Usuàries amb diversitat funcional: 63
Usuàries amb malaltia (mental, degenerativa…): 20
Persones passatgeres acompanyants: 4 (2 cuidadores + 2 familiars)

Dones 54,6% | Homes 45,5 | Mésgran: 100 anys | Méspetita: 16 anys

Dedicació
Hores de passejades: 164 h
Hores de voluntariat (altres): 18h

EQUIP VOLUNTARIAT
Conductores = 80
Acompanyants = 3
Altres tasques = 4
TOTAL = 87

(Febrer 2022)