Informació Sant Just Solidari

Notícies juny ’22 EBSE

PASSEJADES JUNY

Aquest mes de juny s’han fet algunes passejades menys que el mes de maig, fruit de la disponibilitat del voluntariat, però el balanç continua sent molt positiu.

PREVISIÓ PASEJADES JULIOL

Pel mes de juliol ens hem posat en contacte amb els equipaments per modificar, en la mida del possible, els horaris de les passejades; començar-les abans pel matí i més tard per la tarda, sempre tenint en compte els seus horaris i rutines.

La previsió de passejades serà menor que en mesos anteriors ja que hem observat que, igual que en anys anteriors, el voluntariat de Sant Just no està tan disponible.

En el cas de Sant Just, s’han sumat 9 noves voluntàries. Als pocs dies ja van realitzar les sessions pràctiques i a finals de maig i principis de juny, ja s’han estrenat.

EQUIP DE VOLUNTARIAT

Ja s’han anat sumant a les passejades les 9 noves voluntàries que, el passat 20 de maig, van fer la formació al voluntariat.

BENEFICIÀRIES

Aquest mes de Juny hem passejat amb usuàries de:

• Residència Hogar Nuestra Señora de Lourdes.
• Residència Vitalia
• Residència CRAL
• Residència Quida’m
• Sant Joan de Déu Socio Sanitari (Hospital de Dia, Llar Residència i Socio Sanitari)
• Centre Ocupacional Asproseat i Centre d’Atenció Especial Asproseat
• Residència Mas Luhí – APIP-ACAM
• Persones particulars (i residents al Mil·lenari)

Col·lectiu de persones refugiades ucraïneses.

Seguint la crida que va fer l’ajuntament a les entitats socials del municipi, on es demanava suport per al col·lectiu de persones refugiades ucraïneses que viuen al nostre municipi, Sant Just Solidari ha pogut oferir suport mitjançant el projecte En Bici Sense Edat.

El resultat ha estat que durant el mes de juny hem fet algunes passejades, durant el cap de setmana, amb famílies d’aquest col·lectiu, valorant molt positivament l’experiència.

Residència La Mallola

La Residència la Mallola s’ha posat en contacte amb nosaltres per conèixer el projecte i veure si podríem participar en alguna sortida durant el mes de juliol, coincidint amb el seus 15è aniversari.

Hem quedat amb ells per fer una reunió i aprofitar per fer alguna passejada amb residents. Va ser un èxit, els hem informat del projecte i comentat que el capítol de Sant Just no pot donar suport a més equipaments i de fora el municipi. Els hem ofert l’ajut de l’Associació En Bici Sense Edat per tal de treballar que a Esplugues pugui iniciar-se un nou capítol amb suport de l’Ajuntament d’Esplugues i entitats.

COL·LABORACIONS AMB ENTITATS

Ens ha contactat Càritas Sant Just per fer una acció combinada amb les dues entitat, en favor del col·lectiu de refugiades ucraïneses de Sant Just.

Es tracta d’acompanyar, durant les tardes dels dilluns del mes de juliol, les persones que tinguin més dificultats de mobilitat d’aquest col·lectiu a “els berenars dels dilluns” que organitza Càrites per a ells.

MOBILITAT

El passat 23 de juny es va obrir la passera que connecta el barri Sud amb el de Mas Lluhí. Encara manca per fer el carril bici per facilitar l’accés, però el mateix dia de l’obertura de la passera, vàrem fer una prova amb un dels nostres tricicles i 2 persones beneficiàries, per comprovar la viabilitat de l’accés i que es pogués arribar. Tot i els pendents, la prova va ser satisfactòria i en quan s’obri el carril bici, afegirem aquest itinerari a les nostres sortides.

INFORMACIÓ APAREGUDA A MITJANS

TV3 – Programa Planta Baixa
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/bici-sense-edat/video/5670611/

La Xarxa TV – Programa Fet a mida
Alacarta.cat – Iniciatives ciutadanes sobre rodes

Video Entitats Sant Just Desvern
https://youtu.be/iZuSRkRWpM4

ESTADÍSTIQUES JUNY

Passejades
Passejades realitzades: 106
Passejades anul·lades: 2

Passatgeres TOTALS: 248
Usuàries grans: 112
Usuàries amb diversitat funcional: 85
Usuàries amb malaltia (mental, degenerativa…): 18
Usuàries amb situació vulnerable: 16
Persones passatgeres acompanyants: 17 (14 cuidadores + 3 familiars)

Dones 57,3% | Homes 42,7% | Més gran: 98 anys | Més petita: 8 anys

Dedicació
Hores de passejades: 212 h
Hores de voluntariat (altres): 16h

EQUIP VOLUNTARIAT

Conductores = 80
Acompanyants = 4
Altres tasques = 2
TOTAL = 86

(Juliol 2022)