Informació Sant Just Solidari

Notícies maig ’22 EBSE

PASSEJADES MAIG

Seguint la tendència dels darrers mesos, la disponibilitat del voluntariat està baixant i continuem amb la solució organitzativa dels avisos setmanals (i alguns diaris) per demanar poder cobrir el mínim necessari per poder fer la passejada.

Durant aquest mes de maig, utilitzant aquest sistema, la disponibilitat del voluntariat ha permès programar sortides gairebé diàriament, tot i que quasi mai amb els tres tricicles, i alguns dies només en franja de matí o tarda.

També hem hagut d’anul·lar algunes sortides degut a la climatologia, però el balanç ha estat molt positiu.

Aquest mes de maig hem passejat amb usuàries de:
• Residència Hogar Nuestra Señora de Lourdes.
• Residència Vitalia
• Residència CRAL
• Residència Quida’m
• Sant Joan de Déu Socio Sanitari (Hospital de Dia, Llar Residència i Socio Sanitari)
• Centre Ocupacional Asproseat i Centre d’Atenció Especial Asproseat
• Residència Mas Luhí – APIP-ACAM
• Persones particulars (i residents al Mil·lenari)

PREVISIÓ PASSEJADES JUNY

El mes de juny és un dels mesos que té força activitat.

A hores d’ara ja tenim la disponibilitat de l’equip de voluntariat, i tot i seguir la tendència dels darreres mesos, aconseguirem sortir pràcticament cada dia, tant pel matí com per la tarda, però això sí, difícilment els tres tricicles. Normalment són 2.

FORMACIÓ DE VOLUNTARIAT.

El 20 de maig es va fer una altra edició de la formació d’En Bici Sense Edat. Com es fa habitualment, es va fer la sessió teòrica en format online i comuna per a totes les persones que es vulguin sumar al voluntariat dels capítols actualment en funcionament: Sant Just, Barcelona, Terrassa, Granollers, Castelldefels, Sant Cugat, Cardedeu i Mataró.

En el cas de Sant Just, s’han sumat 9 noves voluntàries. Als pocs dies ja van realitzar les sessions pràctiques i a finals de maig i a principis de juny, ja s’han estrenat.

INFORMACIÓ APAREGUDA A MITJANS

El 16 de maig ens va convidar Ràdio Desvern per entrevistar-nos sobre l’estat del projecte i vàrem donar l’actualitat del mateix.

El programa Planta Baixa de TV3 es va posar en contacte amb l’Associació per fer una entrevista a usuària i voluntari, i es va realitzar a finals del mes de maig al capítol de Barcelona.

CONTACTE I COL·LABORACIONS AMB EQUIPAMENTS

El dijous 12 de maig vàrem reprendre les passejades amb el Hogar Residència Nuestra Senyora de Lourdes. Va ser molt emocionant ja que va ser el primer equipament on es va fer la prova pilot i es va començar l’activitat, i no havíem tornat des d’abans del començament de la pandèmia.

Les usuàries estan encantades i hem programat 2 sortides setmanals amb ells.

CONTACTE I COL·LABORACIONS AMB ENTITATS

L’Ajuntament de Sant Just ha demanat a les entitats del poble col·laboració per oferir activitats als refugiats Ucraïnesos que actualment es troben al nostre municipi. Sant Just Solidari oferirà, entre d’altres, la possibilitat que les persones grans puguin gaudir de les passejades durant el cap de setmana, conjuntament amb les persones particulars.

ESTADÍSTIQUES MAIG

Passejades
Passejades realitzades: 131
Passejades anul·lades: 8

Passatgeres TOTALS: 261
Usuàries grans: 145
Usuàries amb diversitat funcional: 74
Usuàries amb malaltia (mental, degenerativa…): 26
Persones passatgeres acompanyants: 16 (4 cuidadores + 12 familiars)

Dones 56,3% | Homes 43,7% | Més gran: 101 anys | Més petita: 7 anys

Dedicació
Hores de passejades: 262 h
Hores de voluntariat (altres): 47h

EQUIP VOLUNTARIAT
Conductores = 86
Acompanyants = 4
Altres tasques = 3
TOTAL = 93

(Juny 2022)