Informació Sant Just Solidari

Notícies març i abril ’22 EBSE

PASSEJADES MARÇ I ABRIL

Aquest mes de març la disponibilitat del voluntariat ha permès programar sortides a diari, tot i que no sempre amb els tres tricicles. Tot i la bona disponibilitat i programació, hem hagut d’anul·lar moltes sortides degut a la climatologia, però el balanç ha estat molt positiu.

Els darrers mesos estem constatant que la disponibilitat del voluntariat de Sant Just està baixant, en el sentit que un 50% aproximadament no es pot comprometre amb antelació a apuntar-se per poder realitzar el voluntariat. Aquest fet ha provocat que cerquem una solució organitzativa que consisteix en avisos setmanals, i alguns diaris, per poder cobrir el mínim necessari per fer la passejada. El sistema està funcionant, tot i que requereix una molt alta inversió en temps de dedicació de gestió.

Durant aquest mes d’abril, utilitzant aquest sistema, la disponibilitat del voluntariat ha permès programar sortides quasi a diari, tot i que gairebé mai amb els tres tricicles, i alguns dies només en franja de matí o tarda. També hem hagut d’anul·lar algunes sortides degut a la climatologia, però el balanç ha estat molt positiu.

PREVISIÓ PASSEJADES MAIG

El mes de maig històricament és un dels mesos amb més activitats de les passejades. A hores d’ara ja tenim la disponibilitat de l’equip de voluntariat, i continua la tendència dels darrers mesos. Per tant hem programat passejades on sovint manca algun “pilot” i anem demanant al grup de voluntariat quan queden pocs dies per fer-la.

FORMACIÓ AL VOLUNTARIAT

El nou voluntariat provinent de la darrera formació ha anat fent les pràctiques i ja s’ha incorporat a les passejades. Acabem el mes d’abril amb un equip d’un total de 91 persones voluntàries (85 conductores, 2 acompanayants i 4 d’altres tasques)

El proper 20 de maig està prevista una nova formació d’En Bici Sense Edat.

CONTACTE I COL·LABORACIONS AMB EQUIPAMENTS

Durant aquests dos mesos hem estat donant serveis als equipaments habituals amb la nova incorporació de la Residència Mas Lluhí per a persones amb diversitat funcional, fundació APIP-ACAM.

Ens alegra i emociona anunciar que el proper dijous 12 de maig reprenem les passejades amb el Hogar Residència Nuestra Senyora de Lourdes, on la idea és anar 2 cops per setmana.

CONTACTE I COL·LABORACIONS AMB ENTITATS

Aquests mesos de març i abril els alumnes formats ens han acompanyat en poques passejades… climatologia i exàmens han estat les raons. Suposem que a partir del mes de maig s’intensificarà.

ACTES I ESDEVENIMENTS

LA GRAN PEDALADA

Es tracta de l’event anual de la nostra associació En Bici Sense Edat. Es va dur a terme durant el cap de setmana del 12 i 13 de març. El temps no va acompanyar ja que va estar tot el cap de setmana plovent de manera intermitent. Tot i així ha estat un èxit de participació i, tot i no assolir els 7.700 km aconseguits entre totes l’any 2021, es va arribar a 6.000 km, considerat una fita important tenint en compte els problemes amb la climatologia.

MAGIC LINE Sant Joan de Déu 2022

Es la mobilització solidària de Sant Joan de Déu que camina des de 2014 per un mon més just i solidari. A l’edició d’aquest any cada equipament de SJD ha organitzat una ruta, per tant hi havia diverses rutes per tot el territori (Barcelona, Premià, Sant Boi, l’Ametlla, Sant Miquel del Fai, Lleida, Esplugues…)

El Sociosanitari Sant Joan de Déu, equipament a qui donem servei amb el recolzament de Sant Just Solidari, ha organitzat una ruta des del propi equipament fins al parc de la Solidaritat especialment pensada per a persones grans i sota el nostre projecte. Els nostres tricicles van estar fent viatges d’anada i tornada durant tot el matí per dur les usuàries fins a la festa del parc de la Solidaritat, on Sant Just Solidari va muntar un stand informatiu.

Finalment, el temps tampoc no va acompanyar, però la valoració de la participació ha estat molt positiva.

COL·LABORACIÓ AMB l’AJUNTAMENT

L’Ajuntament està preparant una acció informativa sobre les entitats del municipi que consisteix, entre d’altres, en la creació d’un vídeo. Aquest mes d’abril es va gravar una petita explicació del programa En Bici Sense Edat a Sant Just, per part del president de Sant Just Solidari.

AGENDA

Els propers actes i/o events destacats son:
20 de maig: Curs de formació pel voluntariat. Sessió teórica online el divendres 20/05 de 17:30 a 19:30h
Enllaç per reservar plaça

ESTADÍSTIQUES MARÇ

Passejades
Passejades realitzades: 95
Passejades anul·lades: 27

Passatgeres TOTALS: 197
Usuàries grans: 78
Usuàries amb diversitat funcional: 83
Usuàries amb malaltia (mental, degenerativa…): 23
Persones passatgeres acompanyants: 13 (11 cuidadores + 2 familiars)

Dones 54,6% | Homes 45,5% | Més gran: 100 anys | Més petita: 7 anys

Dedicació
Hores de passejades: 190 h
Hores de voluntariat (altres): 80h

ESTADÍSTIQUES ABRIL

Passejades
Passejades realitzades: 77
Passejades anul·lades: 26

Passatgeres TOTALS: 157
Usuàries grans: 82
Usuàries amb diversitat funcional: 48
Usuàries amb malaltia (mental, degenerativa…): 16
Persones passatgeres acompanyants: 11 (7 cuidadores + 4 familiars)

Dones 54,6% | Homes 45,5% | Mésgran: 100 anys | Més petita: 6 anys

Dedicació
Hores de passejades: 154 h
Hores de voluntariat (altres): 19 h

EQUIP VOLUNTARIAT
Conductores = 85
Acompanyants = 2
Altres tasques = 4
TOTAL = 91

(Maig 2022)