Informació Sant Just Solidari

Notícies octubre ’23 EBSE

Passejades octubre

Un cop iniciada l’activitat després de l’aturada estiuenca, s’ha pogut desenvolupar amb normalitat, seguint la tònica dels darrers mesos amb una participació del voluntariat que permet fer passejades quasi diariament, però de dos vehicles. Els caps de setmana la baixada de disponibilitat del voluntariat, és significativa

Equip de Voluntariat

Durant el mes d’octubre el voluntariat format en la passada formació, ha realitzat les pràctiques i s’ha anat incorporant a l’activitat. Benvingudes!

Equips de Treball / nous projectes

Actualment tenim actius els equips de treball de “Mecànica”, “Call Bici”, “Mediateca”, “Objectiu 10.000” i “Històries”

Beneficiàries

Hem passejat amb usuàries de: Residència Hogar Nuestra Señora de Lourdes / Residència Vitalia / Residència CRAL / Residència Quida’m / Sant Joan de Déu Socio Sanitari (Hospital de Dia, Llar Residència i Socio Sanitari) / Centre Ocupacional Asproseat Asproseat / Residència Mas Luhí – APIP-ACAM / Residència La Mallola / persones particulars del nostre municipi.

Actes i Events

  • Baixcicletada. El primer d’octubre (també dia de la gent gran) vàrem participar en la 20a edició de la Baixcicletada. Les nostres usuàries van poder gaudir de la passejada conjunta amb d’altres municipis i la festa final al parc de Torreblanca. També ens vàrem juntar amb el tricicle del capítol de Cornellà.
  • Sant Just al Carrer. El 29 d’octubre, Sant Just Solidari va muntar “paradeta” a la festa de Sant Just al Carrer, i durant el matí va estar fent difusió dels projectes de l’entitat.
  • La Gran Trobada Sense Edat. El mateix dia 29 d’octubre, l’Associació En Bici Sense Edat celebrava el seu event anual, La Gran Trobada Sense Edat.  Les dates van coincidir però el voluntariat i els tricicles es vàren dividir per ser-hi a tots dos events.

Col·laboracions (institucions, entitats, empreses…)

Projecte d’Aprenentatge i Servei (APS). Ajuntament de Sant Just.
Com indica el seu nom, l’APS significa aprendre mentre oferim un servei. Aquest servei permetrà als joves trobar la manera de fer alguna cosa útil pel nostre entorn (poble, ciutat, comunitat…). Així doncs, mentre treballem per a una societat més col·laboradora i solidària, aprenem un seguit de valors, conceptes, habilitats i maneres d’entendre la vida que potser desconeixíem. Aquest projecte liderat pels centres de secundària i l’Ajuntament, pretén promoure el vincle del jovent amb el teixit associatiu o serveis del poble i fer-lo partícip de la transformació social.

Sant Just Solidari ha col·laborat en diverses ocasions amb els centres de secundària de Sant Just per dur a terme el projecte d’aprenentat i servei. Des d’aquest any, l’Ajuntament dona suport a la iniciativa fcilitant la comunicació entre les diferentes entitats solidàries del municipi i els centres de sedundària.

Agenda

Estadístiques octubre

Passejades programades: 98
Passejades realitzades: 89
Passejades anul·lades: 9

Passatgeres totals: 197
Usuàries grans: 100
Usuàries amb diversitat funcional: 76
Usuàries amb malaltia (mental, degenerativa…): 7
Persones passatgeres acompanyants: – (11 cuidadores + 3 familiars)

Dones 62% | Homes 38% | Més gran: 99 anys | Més petita: 8 anys

Dedicació: 207h
Activitat de passejades: 178h
Altres activitats de voluntariat: 29h

Equip voluntariat a 30/10/2023
Conductores = 96
Acompanyants = 2
Total = 98

Podeu consultar més notícies d’EBSE Sant Just al web d’En Bici Sense Edat