Informació Sant Just Solidari

Notícies octubre ’22 EBSE

PASSEJADES OCTUBRE

Aquest mes hem pogut sortir casi cada dia i un mínim de 2 tricicles. Continuem amb un bon ritme de passejades per a les nostres beneficiàries.

Això ens ha permès seguir donant servei als nostres equipaments habituals i a algunes persones particulars de la nostra base de dades.

També hem fet una passejada molt especial: tres usuàries tenien molta il·lusió per anar de visita a Barcelona i arribar fins al mar… Dit i fet! Els voluntaris participants van dissenyar la ruta i el dissabte 10 d’octubre se’n van anar tres tricicles amb les usuàries, van fer visita turística per Barcelona, i van acabar al mar. Una experiència molt bonica per a les nostres usuàries i que va durar tot el dissabte.

EQUIP DE VOLUNTARIAT

Durant el mes d’octubre han fet les pràctiques els 10 voluntaris que van fer la formació, i ja s’han anat incorporant a les passejades.

ACTES I EVENTS

Festes de Tardor

Hem aprofitat l’ambient festiu del poble per afegir-nos quan hi havia passejada.

BENEFICIÀRIES

Aquest mes d’octubre hem passejat amb usuàries de:

• Residència Hogar Nuestra Señora de Lourdes.
• Residència Vitalia
• Residència CRAL
• Residència Quida’m
• Sant Joan de Déu Socio Sanitari (Hospital de Dia, Llar Residència i Socio Sanitari)
• Centre Ocupacional Asproseat i Centre d’Atenció Especial Asproseat
• Residència Mas Luhí – APIP-ACAM
• Persones particulars (i residents al Mil·lenari)

COL·LABORACIONS AMB ENTITATS

Tenim programada una presentació a l’equip del CAP de Sant Just per tal de poder oferir passejades a les persones que detectin que ho puguin necessitar. Serà el 4 de novembre.

També vàrem fer una reunió amb les persones responsables de la centraleta de l’Ajuntament de Sant Just, i alhora amb serveis socials, per tal de facilitar la informació adequada sobre el projecte a les persones de centraleta i que així, quan rebin peticions d’informació, les puguin derivar.

Per últim, vàrem realitzar la formació d’un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Madre Sacramento, dins el projecte Serveis Comunitaris del Departament d’Ensenyament. Aquests alumnes acompanyaran amb bicicleta i/o patinet en algunes passejades. Properament formarem un grup de 4t d’ESO de l’INS.

MOBILITAT

Tenim pendent una reunió amb el departament de mobilitat de l’ajuntament per tal de parlar de diferents aspectes de la circulació i normativa. Hem notat moltes millores a l’hora de circular amb els tricicles pel poble, fruit de les actuacions de mobilitat.

INFORMACIÓ APAREGUDA A MITJANS

El diari Línia 3 va fer una entrevista a les usuàries de l’Hogar Nuestra Senyora de Lourdes, així com a la persona que coordina el projecte. El reportatge es pot llegir aquí.

Continuem amb el nostre espai mensual al Magazín matinal “La Justa” de Ràdio Desvern. El mes d’octubre ens van acompanyar la coordinadora d’activitats de l’Hogar Nuestra Señora de Lourdes i una persona col·laboradora que viu a la residència. Es pot escoltar aquí.

El programa “La Rambla” de Ràdio Desvern va convidar un voluntari d’En Bici Sense Edat a participar en una entrevista. Es pot escoltar aquí.

AGENDA

Els propers actes i/o events destacats son:

  • 4 de novembre. Presentació del projecte al CAP de Sant Just.
  • 13 de novembre. Cursa de Karts de Coixinets.

ESTADÍSTIQUES OCTUBRE

Passejades
Passejades realitzades: 111
Passejades anul·lades: 8

Passatgeres TOTALS: 250
Usuàries grans: 112
Usuàries amb diversitat funcional: 96
Usuàries amb malaltia (mental, degenerativa…): 32
Persones passatgeres acompanyants: 10 (6 cuidadores + 4 familiars)

Dones 54% | Homes 46% | Més gran: 101 anys | Més petita: 17 anys

Dedicació: 260 h
Hores de passejades: 222 h
Hores de voluntariat (altres): 38 h

EQUIP VOLUNTARIAT

Conductores = 84
Acompanyants = 4
Altres tasques = 4
TOTAL = 92

(Novembre 2022)