Informació Sant Just Solidari

Notícies setembre ’23 EBSE

Durant el mes d’agost hem pausat totalment l’activitat de les passejades. Altres anys hem intentat quadrar-ne alguna, però ha estat molt complicat per la manca generalitzada de voluntariat, la climatologia, i les vacances de l’equip de coordinació.

Tot això provocava un gran esforç amb poc resultats, i aquest 2023 s’ha optat, com d’altres capítols d’EBSE, per aturar l’activitat de passejades i dedicar a posar a punt els vehicles (revisions, reparacions), el nostre pàrquing, revisar protocols, i finalment, descansar.

Passejades setembre

Un cop iniciada l’activitat, després de l’aturada estiuenca, aquesta s’ha pogut desenvolupar amb normalitat seguint la tònica dels darrers mesos amb una participació del voluntariat que permet fer passejades quasi diariament, però de dos vehicles. Els caps de setmana, la baixada de disponibilitat del voluntariat és significativa.

Equip de Voluntariat

  • El 29 de setembre es va fer una nova edició de la formació general al voluntariat de tots els capítols actius a Catalunya. En el nostre cas es van formar un total de 12 persones voluntàries noves que, durant el mes de novembre, completaran la seva formació fent les pràctiques.
  • També hem tingut baixes en l’equip de voluntariat, sobretot aquelles persones que porten temps sense poder participar per diverses raons i que després de valorar-ho, es desvinculen del voluntariat però sempre amb la porta oberta per poder reincorporar-se.

Equips de Treball / nous projectes

Actualment tenim actius els equips de treball de “Mecànica”, “Call Bici”, “Mediateca”, “Objectiu 10.000” i “Històries”

Beneficiàries

Hem passejat amb usuàries de: Residència Hogar Nuestra Señora de Lourdes / Residència Vitalia / Residència CRAL / Residència Quida’m / Sant Joan de Déu Socio Sanitari (Hospital de Dia, Llar Residència i Socio Sanitari) / Centre Ocupacional Asproseat Asproseat / Residència Mas Luhí – APIP-ACAM / Residència La Mallola / persones particulars del nostre municipi.

Actes i Events

  • La Baixcicletada. El primer d’octubre, també dia de la gent gran, vàrem participar en la 20a edició de la Baixcicletada. Les nostres usuàries van poder gaudir de la passejada conjunta amb altres municipis i de la festa final al parc de Torreblanca. També ens vàrem reunir amb el tricicle del capítol de Cornellà.
  • Festa Mou-te: Una cursa infantil adaptada i molt més. La fundació Nexe ens va convidar a participar d’aquesta festa tan especial dedicada als infants i joves amb pluridiscapacitat, i a les seves famílies. Un matí ple de bona música, tot un seguit d’activitats inclusives i diverses, també varies voltes en tricicle pel barri i una cursa infantil que cada cop és més popular!
  • Bicicletada popular a Castelldefels:  El passat 24 de setembre ens vàrem sumar a EBSE Castelldefels, a la bicicletada popular organitzada per l’Ajuntament de Castelldefels. Llegir la notícia…

Col·laboracions (institucions, entitats, empreses…)

  • Sabic. El 27 de setembre es va fer una jornada conjunta molt especial amb treballadores de l’empresa SABIC, ubicada a Sant Just Desvern. Llegir la notícia.
  • Columbia. El 13 de setembre es va realitzar una jornada conjunta amb treballadores de les oficines de la seu que la multinacional Columbia Sportswear té a Sant Just Desvern. Llegir la notícia.

Informació apareguda als mitjans

Agenda

Estadístiques setembre

Passejades: 80
Passejades realitzades: 80
Passejades anul·lades: 3

Passatgeres totals: 175
Usuàries grans: 106
Usuàries amb diversitat funcional: 50
Usuàries amb malaltia (mental, degenerativa…): 10
Persones passatgeres acompanyants: – (8 cuidadores + 1 familiars)

Dones 60% | Homes 40% | Més gran: 102 anys | Més petita: 18 anys

Dedicació: 189h
Hores de passejades: 160h
Hores de voluntariat (altres): 19h

Equip voluntariat a 30/09/2023
Conductores = 84
Acompanyants = 2
Total = 86

Podeu consultar més notícies d’EBSE Sant Just al web d’En Bici Sense Edat

(Octubre 2023)