Informació Sant Just Solidari

Notícies setembre ’22 EBSE

PASSEJADES SETEMBRE

Aquest setembre hem volgut reprendre les passejades amb molta força. Tot i que ha estat complicat sortir cada dia els 3 tricicles per manca de voluntariat, hem aconseguit sortir casi cada dia amb un mínim de 2. Això ens ha permès donar servei als nostres equipaments habituals i a algunes persones particulars de la nostra base de dades.

Hem aprofitat les passejades per participar en diferents actes de la setmana de la mobilitat que s’han fet a Esplugues i Sant Joan Despí.

EQUIP DE VOLUNTARIAT

El 30 de setembre es va fer una nova edició de la formació general al voluntariat de tots els capítols actius a Catalunya. En el nostre cas es van formar un total d’11 persones voluntàries noves que, durant el mes de novembre, completaran la seva formació fent les pràctiques.

També hem tingut baixes en l’equip de voluntariat. Són aquelles persones que porten temps sense poder participar per diverses raons i que després de valorar-ho, es desvinculen del voluntariat, però sempre amb la porta oberta per poder reincorporar-se.

ACTES I EVENTS

Trobada de voluntariat
El 18 de setembre va tenir lloc a Castelldefels la trobada general de voluntariat de l’entitat En Bici Sense Edat, que inclou totes aquelles persones voluntàries dels diferents “capítols” que hi ha al territori, com el nostre de Sant Just, Barcelona, Castelldefels, Terrassa, Sant Cugat, Mataró, Cardedeu i Granollers. Des de Sant Just vàrem anar-hi un grup de voluntariat en bicicleta i també vam dur dos dels nostres tricicles amb una usuària.

La trobada va ser molt agradable i emotiva, podent intercanviar experiències i coneixements, així com conèixer d’altres voluntàries.

Baixcicletada
El 25 d’octubre vàrem participar a la festa de la bicicleta, la Baixcicletada. Les nostres usuàries van poder gaudir de la passejada conjunta amb d’altres municipis i la festa final al parc de Torreblanca. També ens vàrem reunir amb el tricicle del capítol de Cornellà, que està a punt de començar. Va ser una experiència molt maca.

BENEFICIÀRIES

Aquest mes de setembre hem passejat amb usuàries de:

• Residència Hogar Nuestra Señora de Lourdes.
• Residència Vitalia
• Residència CRAL
• Residència Quida’m
• Sant Joan de Déu Socio Sanitari (Hospital de Dia, Llar Residència i Socio Sanitari)
• Centre Ocupacional Asproseat i Centre d’Atenció Especial Asproseat
• Residència Mas Luhí – APIP-ACAM
• Persones particulars (i residents al Mil·lenari)

Col·lectiu de persones refugiades ucraïneses.

Hem fet alguna passejada amb el col·lectiu, poquetes, ja que les fem durant el cap de setmana conjuntament amb les persones particulars.

COL·LABORACIONS AMB ENTITATS

Tenim programada una presentació a l’equip del CAP de Sant Just per tal de poder oferir passejades a les persones que detectin que ho puguin necessitar. També una reunió amb les persones responsables de la centraleta de l’Ajuntament de Sant Just, i alhora amb serveis socials, per tal de facilitar la informació adequada sobre el projecte a les persones de centraleta i així, quan rebin peticions d’informació, les puguin derivar.

El mes d’octubre es realitzarà la formació grup d’alumnes de 4t de l’ESO de l’Escola Madre Sacramento.

MOBILITAT

Ja s’ha estrenat el carril bici de la passera que connecta el barri de Mas Lluhí amb el barri Sud, i ja som usuàries habituals. Tot i el desnivell, facilita molt anar al barri de Mas Lluhí, a més de fer-ho d’una forma molt agradable per a les passatgeres.

INFORMACIÓ APAREGUDA A MITJANS

El diari Línia 3 va fer una entrevista a les usuàries de l’Hogar Nuestra Senyora de Lourdes, així com a la persona que coordina el projecte. El reportatge sortirà durant el mes d’octubre.

El Magazín matinal “La Justa” de Ràdio Desvern, ens ha convidat a fer una secció fixa un cop al mes, normalment el tercer dilluns. La idea és que en aquesta secció vagin passant protagonistes de l’entorn del projecte i donin la seva visió del mateix. La primera entrevista va ser el 19 de setembre i hi va participar el voluntari Ricardo Serrano, que té l’honor de ser el de més edat del grup. Aquí es pot veure.

 

AGENDA
Els propers actes i/o events destacats son:

  • 14 d’octubre. Formació alumnes ESO Madre Sacramento.
  • 23 d’octubre. Sant Just al carrer.
  • Durant tot el mes. Pràctiques del nou voluntariat format el darrer curs.

ESTADÍSTIQUES SETEMBRE

Passejades
Passejades realitzades: 90
Passejades anul·lades: 4

Passatgeres TOTALS: 201
Usuàries grans: 135
Usuàries amb diversitat funcional: 50
Usuàries amb malaltia (mental, degenerativa…): 13
Persones passatgeres acompanyants: 3 (3 cuidadores)

Dones 65,7% | Homes 34,3% | Més gran: 102 anys | Més petita: 9 anys

Dedicació
Hores de passejades: 180 h
Hores de voluntariat (altres): 27h

EQUIP VOLUNTARIAT

Conductores = 82
Acompanyants = 4
Altres tasques = 3
TOTAL = 87

(Octubre 2022)