Informació Sant Just Solidari

Notícies gener EBSE

PASSEJADES GENER

El 5 de gener vàrem reprendre les passejades i ens va acompanyar la primera parella d’alumnes de l’INS Sant Just. L’experiència va començar molt satisfactòriament per a totes les parts.

Vàrem continuar oferint les nostres passejades a persones particulars, el Mil·lenari i el Centre Ocupacional Asproseat, però degut a l’època de l’any (es fa de nit molt d’hora) i la climatologia, només de mati.

A partir del dia 11 vàrem haver de suspendre algunes passejades per la climatologia i finalment a partir del dia 18, vàrem decidir aturar-nos durant tres setmanes per diverses raons:

• Diverses persones usuàries prefereixen més esperar que faci millor temps.
• El Centre Asproseat ens va dir el mateix (esperar unes setmanes)
• La proximitat del nou curs de voluntariat (29 de gener)

Aquesta aturada ens ha permès preparar la formació teòrica del nou voluntariat, fer les pràctiques en grups reduïts, i preparar gestions administratives que requereix el projecte.

La nostra idea és reprendre l’activitat la 2a o 3a setmana del mes de febrer.

COL·LABORACIÓ AMB L’INSTITUT DE SANT JUST

Està sent un èxit. Ja ens han acompanyat 7 parelles d’alumnes tot i que ara s’ha ralentitzat per l’aturada i perquè ells només poden els caps de setmana i per les tardes (que de moment no fem sortides).

La gestió i organització de tot plegat és molt costosa, però val la pena. Totes les parts estem molt contentes.

CURS DE VOLUNTARIAT

El dia 29 de gener vàrem fer una nova edició del curs per al voluntariat. El varen fer un total de 19 persones. Per un tema de seguretat envers la pandèmia, la formació teòrica es va fer en format online.

Les pràctiques de conducció s’estan fent durant el mes de febrer, en petits grups de 3 persones i a mitjans del mes de febrer el nou voluntariat es podrà incorporar a l’activitat.

Del nou voluntariat que ha realitzat la formació, hi ha 3 persones de Barcelona i 1 de Sabadell, que s’han format amb nosaltres i que, donada la transversalitat del projecte, realitzaran el voluntariat als capítols de Barcelona i Terrassa.

De la mateixa manera, a la propera formació que realitzarà el capítol de Barcelona ja hi ha apuntada una persona de Sant Just que s’incorporarà al nostre equip de voluntariat. Acabem d’assolir les 50 persones voluntàries al nostre equip!!!

CESSIÓ NOU TRICICLE PER PART DE L’AJUNTAMENT

Des de finals de 2019 l’Ajuntament ens indicà que compraria un tricicle i en faria una cessió a Sant Just Solidari per la seva utilització en el projecte.

Els primers dies de gener del 2021 l’Ajuntament ens ha informat que formalitzava la compra del mateix. És una gran notícia, estem contents i il·lusionats de poder disposar de dos vehicles amb totes les garanties.

Calculem que el tindrem cap a mitjans del mes de març.

PROVES DE CIRCULACIÓ

Aprofitant l’aturada, algunes voluntàries han estat cercant rutes i provant els indrets del municipi on poden arribar carregats amb un o dos passatgers.

El motiu és que hi ha usuàries que viuen a les parts altes del poble, així com les residències Quida’m i Cral a qui, quan la pandèmia ho permeti, començarem a oferir les passejades.

Els resultats han estat que hi ha diversos llocs on, o no arribem, o només podem arribar amb un passatger.

Tot i disposar d’un tricicle de primer nivell, la normativa espanyola per als cicles amb assistència elèctrica no deixa que el motor doni més de 250W, tot i que la velocitat fins on assisteix és un màxim de 25 km/h, i sempre pedalant, no amb accelerador. Això fa que per als tricicles tipus cargo o els de transport de persones, la potència sigui absolutament insuficient quan tens pendents pronunciades.

A la resta d’Europa la normativa no té aquesta limitació, sí la de velocitat i assistència al pedaleig, i per tant, no es troben aquest problema.

Tot i així hem pogut trobar un itinerari per arribar a les residències ubicades a la part alta del nostre poble, això sí, amb un passatger. Els vàrem fer una visita i es van mostrar molt interessades en començar l’activitat tant bon punt la pandèmia ho permeti.

ENTREVISTA A RÀDIO DESVERN

El passat 11 de gener, el programa La Plaça Mireia de Ràdio Desvern va fer una entrevista al coordinador del Capítol de Sant Just per tal de conèixer l’estat del projecte i ajudar a fer difusió del curs de voluntariat.

ESTADÍSTIQUES GENER

Sortides ofertades: 21
Sortides realitzades: 13
TOTAL passatgers: 19 (2 persones grans + 11 persones amb alguna D. + 6 familiars)
Edat passatger més petit: 7 anys
Edat passatger més gran: 88 anys
TOTAL voluntàries participants: 22
TOTAL hores de passeig: 16 h

EQUIP VOLUNTARIAT

Conductores: 45
Acompanyants: 1
Altres tasques: 4
TOTAL: 50

(Febrer 2021)