Informació Sant Just Solidari

Notícies març EBSE

PASSEJADES MARÇ

A partir del 9 de març hem reprès les passejades amb persones particulars, usuàries del Mil·lenari, i a partir del 23 de març amb el centre ocupacional Asproseat, fent la major part pels matins, i cap a mitjans de mes també per les tardes.

Continuem a l’espera que els equipaments Vitalia, Nuestra Señora de Lourdes, Quida’m i Cral vulguin començar l’activitat.

COL·LABORACIÓ AMB L’INSTITUT DE SANT JUST

L’alumnat ens va acompanyant només els cap de setmana esperant al mes d’abril, quan començarem a fer passejades per les tardes entre setmana, i així podran participar més sovint. L’experiència està sent un èxit.

NOU VOLUNTARIAT

Les noves 15 persones voluntàries ja han participat a les passejades conjuntament amb voluntàries amb més experiència, anant tot perfectament.

CESSIÓ NOU TRICICLE PER PART DE L’AJUNTAMENT

L’ajuntament ja va comprar el nou tricicle, que esperaven tenir a mitjans del mes de març. Malauradament hi ha un retard en el lliurament per part del fabricant per manca de material, com està passant amb tot el referent al ciclisme. La nova previsió de lliurament és durant la primera quinzena d’abril.

COMENCEM ACTIVITAT AMB EL SOCIO SANITARI DE SANT JOAN DE DEU

Ens hem reunit amb la coordinadora de l’Hospital de Dia i responsable de desenvolupament solidari de Sant Joan de Déu Serveis Sociosanitaris, per tal d’oferir la nostra activitat al centre ubicat a Esplugues, a tocar del barri nord de Sant Just.

Aquest centre té tres àrees:

  • Àrea d’hospitalització (hospitalització de mitja i llarga estada)
  • Àrea oberta a la Comunitat (hospital de dia i centre de dia)
  • Àrea Social (Llar-residència per persones amb problemàtica social derivada d’una malaltia mental)

Per tant hi ha diferents col·lectius de persones que es poden beneficiar del nostre servei.

Fruit de les reunions s’ha realitzat una prova pilot el darrer cap de setmana de març que va ser un èxit, i a partir del mes d’abril, es començaran a fer passejades habitualment.

REUNIÓ AL CAP DE SANT JUST

Ens hem tornat a reunir amb la Treballadora Social del CAP de Sant Just per tal que veiés i provés el tricicle, i poder coordinar-nos per col·laborar i oferir el nostre servei a les persones que des del CAP puguin detectar que una passejada les pot ajudar per millorar el seu estat de salut. Va anar molt bé i ara ja tenen la informació per poder fer-ho. Tot i així resta pendent fer una presentació més “oficial” a tot l’equip sanitari del CAP, que no s’ha fet donada la saturació de feina que tenen.

LA GRAN PEDALADA

Amb el lema “Avancem juntes contra la soledat no volguda”, l’associació En Bici Sense Edat va organitzar la GRAN pedalada, una cursa solidària i inclusiva que té com a objectiu visibilitzar l’aïllament i la solitut no desitjada de les persones grans. Els fons recaptats gràcies a la solidaritat col·lectiva es destinaran a projectes que desenvolupa l’entitat.

Aquesta 1a edició de #LaGRANpedalada es va celebrar el cap de setmana del 13 i 14 de març i va ser tot un èxit ja que es van recórrer 7770 km contra la soledat no volguda, recorreguts entre 440 persones participants i un total de 2.712,20€ recaptats, que es destinaran a oferir cada cop més passejades i arribar a més persones en risc d’exclusió social.

Per tant, tot i el moment que estem passant per la pandèmia, estem molt orgullosos de com ha anat i ara ja està instaurada com a event anual de l’Associació En Bici Sense Edat.

ESTADÍSTIQUES MARÇ

Sortides ofertades: 49
Sortides realitzades: 49
TOTAL passatgers: 79 (28 persones grans + 21 persones amb alguna D. + 12 familiars)
Edat passatger més petit: 5 anys
Edat passatger més gran: 93 anys
TOTAL voluntàries participants: 37
TOTAL hores de passeig: 90,5 h

EQUIP VOLUNTARIAT

Conductores: 45
Acompanyants: 10 grups INS
Altres tasques: 4
TOTAL: 50

(Abril 2021)