Informació Sant Just Solidari

Jambur – Formació salut sexual i reproductiva

Any d’inici: 2023

Any d’acabament: Continuïtat

Inversió:

Beneficiaris: Població de la zona de Jambur

Cofinançadors:

L’objectiu del projecte és la formació sobre educació sexual, assessorament i serveis bàsics de salut sexual i reproductiva, a joves, noies i nois (fins a 30 anys), centrant-nos principalment en tres àmbits:

  1. Prevenció de la MGF (Mutilació Genital Femenina).
  2. Conscienciar sobre la importància de la planificació familiar i potenciar la seva utilització.
  3. Informar del procés d’embaràs i part, emfatitzant la importància d’haver tingut una prèvia i adequada salut, la qual cosa comporta no efectuar la MGF i planificar els embarassos.

Aquest projecte ja es realitzava al Health Center de Banyaka, població de Gàmbia, sota la direcció de Naffie Jatta, responsable del projecte a territori. La seva implicació en el projecte va ser enorme, de manera que aquest va tenir un gran èxit entre els habitants de Banyaka i poblacions properes.

A partir de l’any 2023, i degut al trasllat de la Naffie, el projecte de Salut Sexual i Reproductiva ha canviat d’ubicació, ara es du a terme al Health Center de la població de Jambur. És una comunitat del Kombo Sud, amb 30.000 habitants aproximadament. Consta de 5 municipis: Gidong, Neco Town, Santang, Juba i Jambur Mandinka kunda.

En el nou centre ja s’han realitzat les primeres sessions de formació i s’han iniciat les sensibilitzacions a les comunitats de Jambur i Sinchu Giddom.