Las Hijas del Maíz

Any d’inici: 2022

Any d’acabament: Continuïtat

Inversió:

Beneficiaris: Dones exiliades nicaragüenques

Cofinançadors: 

L’objectiu general del projecte Las Hijas del Maíz és contribuir a l’apoderament comunitari de les dones exiliades nicaragüenques a Costa Rica.

Aquest nou projecte referma el compromís de Sant Just Solidari amb el poble de Nicaragua, amb rang d’agermanament de fa dècades. Un projecte amb l’objectiu de contribuir a la capacitació digital i l’apoderament comunitari de diversos grups de dones que representen l’exili nicaragüenc a Costa Rica i que han fet de la cooperació interpersonal i les xarxes de suport mutu la seva fortalesa.

Malgrat el tràgic panorama que viu Nicaragua, les dones exiliades s’esforcen per sobreviure, buscant oportunitats que els permetin viure dignament, en molts casos amb les seves famílies.

Històries inspiradores que mereixen ser explicades. Les dones exiliades defensen, enmig de limitacions, les seves emprenedories i miren de buscar la sostenibilitat, mitjançant la col·locació de productes i l’oferta de serveis. Per aconseguir-ho, necessiten millorar els seus coneixements sobre l’ús de les noves tecnologies, les xarxes socials i poder aplicar tècniques de màrqueting digital que contribueixin al propòsit. Però també estrènyer relacions amb altres dones organitzades, capaces d’aportar a l’enfortiment de les economies familiars a l’exili.

El seu treball conté una proposta de valor que apropa la comunitat amb la seva terra natal, a través dels seus productes nostàlgics i emprenedories. Però també cerca captar l’interès del mercat local de Costa Rica.

Resultats esperats

  • Tallers de capacitació per a 50 dones, amb l’objectiu de generar xarxa de coneixement.
  • Reforç de la cooperació entre diferents grups de dones exiliades i visibilització dels seus projectes.
  • Generar reflexió sobre la situació de les dones nicaragüenques exiliades mitjançant el relat i recull de les seves històries personals.