Salut per a la infància – Vacunacions

Any d’inici: 2003

Any d’acabament: 2015

Inversió: 50.349,82€

Beneficiaris: Població infantil i dones en edat reproductiva de Camoapa i comunitats rurals

Cofinançadors: Ministerio de Salud de la República de Nicaragua (MINSA) , Organització Mundial de la Salut (OMS)

vacunacion

Aquest projecte es va iniciar l’any 2003 pel MINSA (Ministerio de Salud) i s’emmarca dins del programa de Salut per a la infància.

A Camoapa es realitzen dues campanyes l’any de vacunació, aproximadament els mesos de març i de novembre, la primera finançada pel MINSA i l’altra per Sant Just Solidari. Impliquen la mobilització de tots els professionals de l’Hospital Primari de Camoapa i de personal voluntari que es desplacen casa per casa, a la zona urbana i a les comunitats rurals del municipi. A més d’una vacunació massiva es porten a terme accions de desinsectació i desparasitació. La campanya facilita l´accés als serveis de la salut de la població que viu en comarques aïllades i zones de difícil accés. I als serveis sanitaris els permet detectar situacions de risc en la població més vulnerable, infants menors de 5 anys, adolescents, dones gestants i gent gran.

Després de 13 anys de col·laboració en aquest projecte, per qüestions pressupostàries, SJS hi deixa d’intervenir, sent el MINSA qui continua amb les vacunacions.