Projecte jove per al desenvolupament de la infància

Any d’inici: 2016

Any d’acabament: 2017

Inversió: 800,22€

Beneficiaris: Joves Camoapa

Cofinançadors:

Projecte jove - Camoapa

L’objectiu del projecte era crear vincles entre els joves de Sant Just i Camoapa i establir canals de comunicació que permetessin disposar de recursos per emprendre la tasca educativa en el lleure i compartir eines que enfortissin els dos grups.

Durant el 2016 es va anar engegant el projecte via skypes, correus i missatges de facebook amb el grup jove de Camoapa, el representant de Sant Just Solidari d’ASODHERMU i el grup jove d’aquí.

Del 8 fins el 28 d’agost, cinc joves de l’entitat van anar a Camoapa. L’estada a Nicaragua va servir per començar a cohesionar els grups joves i generar un lligam més de l’agermanament, concretar més el projecte, i fer formacions d’educació en el lleure, posant-les en pràctica amb infants de “Los Luceros del Amanecer” i del CDI.

La interacció en el projecte del grup jove de Sant Just consistia en donar suport i eines al grup jove existent a Nicaragua. D’aquesta manera, el grup jove de Camoapa va arribar a fer activitats per als infants en l’àmbit del lleure d’una manera autònoma.

Durant el 2017 l’objectiu era donar recolzament  i continuar el projecte que havia començat l’estiu anterior. Finalment es va tancar el projecte  ja que ambdós grups es van dissoldre oficialment per dificultats logístiques.

La interacció d’aquests dos anys ha estat molt positiva perquè la llavor de l’agermanament ha quedat dins dels membres participants; el contacte jove Sant Just-Camoapa és viu i latent a través de les xarxes socials. I la intenció de continuar creant espais infantils lúdics a Camoapa segueix, malgrat sigui més puntualment.