Banyaka – Formació salut sexual i reproductiva

Any d’inici: 2016

Any d’acabament: 2022

Inversió: 26.606,37€

Beneficiaris: Població de la zona de Banyaka

Cofinançadors:

L’objectiu del projecte era la formació sobre educació sexual, assessorament i serveis bàsics de salut sexual i reproductiva, a joves, noies i nois (fins a 30 anys), centrant-se principalment en tres àmbits:

  1. Prevenció de la MGF (Mutilació Genital Femenina).
  2. Conscienciar sobre la importància de la planificació familiar i potenciar la seva utilització.
  3. Informar del procés d’embaràs i part, emfatitzant la importància d’haver tingut una prèvia i adequada salut, la qual cosa comporta no efectuar la MGF i planificar els embarassos.

Aquest projecte es realitzà al Health Center de Banyaka, població de Gàmbia. La responsable del projecte a territori era Naffie Jatta, directora del centre.

El projecte tenia tres eixos d’actuació:

Formació sobre salut sexual i reproductiva adreçada a 15 joves, nois i noies. Es va donar especial antenció a les llevadores tradicionals.

Sensibilitzacions a les poblacions veïnes i als líders religiosos. Els mateixos joves presentaven el projecte per despertar l’interès a altres joves i a les diferents comunitats.

Servei de planificació familiar obert a la població en general. S’han realitzat analítiques i s’han ofertat diferents mètodes anticonceptius: implants, píndola anticonceptiva, preservatius.

La dinàmica del projecte va fer que les visites al centre de salut per temes de Planificació Familiar, embaràs i part, anessin augmentant als llarg dels anys.

El mes de desembre de 2022 es va comunicar a la directora del Banyaka Healt Center, Naffie Jatta, el seu canvi de destí. L’any 2023 va passar a fer-se càrrec de la direcció del Jambur Community Clinic, a la comunitat de Jambur, on es fa una rèplica del projecte.