Projectes

Kamanjor Kafoo – Aprenem juntes

Any d’inici: 2019

Any d’acabament: Continuïtat

Inversió: 800 €

Beneficiàries: Dones de la zona de Faroukunku (Tujereng)

Cofinançadors:

El projecte es duu a terme al barri de Faroukunku a Tujereng (Gàmbia). Tradicionalment les dones s’agrupen en Kafoo, que significa junts, unió, ja sigui en funció de l’edat, sexe, situació… Les dones s’uneixen en aquests grups per compartir tasques quotidianes, donen gran importància al treball comunitari i s’ajuden a recol·lectar, plantar, organitzar cerimònies entre d’altres.

Des de l’any 2016 es realitza un projecte sobre Salut sexual i reproductiva amb 29 dones del barri que està coordinat pel doctor Haruna, metge de la comunitat. Són dones de l’ètnia djola y no han tingut accés a l’educació, sent la majoria d’elles analfabetes. Totes han sofert l’ablació i desitgen un altre tracte per a les seves filles.

Aquest projecte el du a terme Glòria Martínez, és la mateixa responsable del projecte de Banyaka.

Aquest any 2020 no ha estat molt fructífer per a Kamanjor Kafoo degut a que tant el confinament com la dura temporada de pluges han alentit totes les feines de l’hort.

El pou, que es va perforar i construir gràcies a l’aportació de Sant Just Solidari, va ser inundat per la sorra degut als allaus fruit de la pluja.

Previsions 2021

Es continuarà l’acondiciament de l’hort, amb l’acabament de la tanca I la nova construcció del pou, indis-pensable per posar en marxa l’hort. També caldrà implementar el sistema de rec.

També es preveuen sessions de formació adreçades a les dones per treure el màxim rendiment de l’hort.