Projectes

Kamanjor Kafoo – Aprenem juntes

Any d’inici: 2019

Any d’acabament: Continuïtat

Inversió: 400 €

Beneficiàries: Dones de la zona de Faroukunku (Tujereng)

Cofinançadors:

El projecte es duu a terme al barri de Faroukunku a Tujereng (Gàmbia). Tradicionalment les dones s’agrupen en Kafoo, que significa junts, unió, ja sigui en funció de l’edat, sexe, situació… Les dones s’uneixen en aquests grups per compartir tasques quotidianes, donen gran importància al treball comunitari i s’ajuden a recol·lectar, plantar, organitzar cerimònies entre d’altres.

Des de l’any 2016, s’està duent a terme un projecte sobre Salut sexual i reproductiva amb 29 dones del barri que està coordinat pel doctor Haruna, metge de la comunitat. Són dones de l’ètnia djola y no han tingut accés a l’educació, sent la majoria d’elles analfabetes. Totes han sofert l’ablació i desitgen un altre tracte per a les seves filles.

Aquest projecte el du a terme Glòria Martínez, és la mateixa responsable del projecte de Banyaka.

L’any 2019 s’ha comprat un terreny per dur a terme un projecte d’hort comunitari amb aquest grup de 29 dones del Kafoo.

Amb l’aportació de  Sant Just Solidari, s’ha pogut perforar i construir el pou per a l’hort, pas prioritari per poder començar totes les tasques relatives a la consecució d’aquest hort, que afavorirà el desenvolupament econòmic d’aquestes 29 famílies, així com incidirà també en la seva educació (classes d’horticultura i nutrició amb un professor local) i en la millora de la seva salut, a través de l’augment d’ingesta de vitamines.

Previsions 2020

Es continuarà  l’acondiciament de l’hort. En aquests moments estan fent la tanca i caldrà implantar el sistema de rec. També es preveu sessions de formació adreçades a  les dones per treure el màxim rendiment de l’hort.