Kamanjor Kafoo – Aprenem juntes

Any d’inici: 2019

Any d’acabament: Continuïtat

Inversió: 2.170 €

Beneficiàries: Dones de la zona de Faroukunku (Tujereng)

Cofinançadors:

El projecte es duu a terme al barri de Faroukunku, a Tujereng (Gàmbia). Tradicionalment les dones s’agrupen en Kafoo, que significa junts, unió, ja sigui en funció de l’edat, sexe, situació… Les dones s’uneixen en aquests grups per compartir tasques quotidianes, donen gran importància al treball comunitari, i s’ajuden a recol·lectar, plantar, organitzar cerimònies, entre altres.

Des de l’any 2016 es realitza un projecte sobre Salut sexual i reproductiva amb 29 dones del barri que està coordinat pel doctor Haruna, metge de la comunitat. Són dones de l’ètnia djola i no han tingut accés a l’educació, sent la majoria d’elles analfabetes. Totes han sofert l’ablació i desitgen un altre tracte per a les seves filles.

El projecte Kamanjor Kafoo, aprenem juntes pretén donar informació i oferir recursos per a que les dones puguin empoderar-se i decidir sobre la concepció, la MGF, i aprenguin a tenir cura d’elles, del seu cos i de la seva salut.

L’any 2019 Sant Just Solidari inicia la seva col·laboració en aquest projecte.

Les tasques de l’any 2022 han estat, bàsicament, continuar amb:

  • Classes quinzenals de Salut Sexual i Reproductiva.
  • Classes de Permacultura i Nutrició.
  • Visites mensuals per part de les Body Teachers a les dones embarassades del Kafoo per fer un control de la tensió arterial. Cal dir que aquestes visites s’han ampliat a les persones components de la família, prenent constants de tensió arterial i pes a tots els adults.
  • Continuació dels treballs de l’hort, del que ja s’estan recollint molts fruits, i vàries famílies depenen d’ells per a la seva subsistència.

Sant Just Solidari ha contribuit en la compra de material per a l’hort.

Previsions 2023

– Continuar amb les classes d’horticultura i nutrició.
– Iniciar classes d’Alfabetització per les dones de Kamanjor Kafoo.
– Anar dotant l’hort de tot el necessari que manca: eines, millora en el rec, etc.
– Altres, a concretar amb Kamanjor Kafoo, Gàmbia.